Výroční zpráva 2016

Činnost v roce 2016

Finanční výkazy 2016

v roce 2016 se občanské sdružení Dobré místo nadále věnovalo podpoře osob se zdravotním postižením, zejména lidem se zkušeností s duševním onemocněním. V červnu 2016 dokončil náš spolek dva projekty podpořené z Norských fondů (Peer aktivity a Informační aktivity v souvislosti s reformou psychiatrické péče v ČR). O průběhu těchto projektů i o jiných aktivitách a zkušenostech souvisejících s životem se zdravotním postižením naši členové a zaměstnanci psali na zdravotně-sociální portál Lidé mezi lidmi (www.lidemezilidmi.cz).

V Praze dne 3.2..2017

Orgány spolku k 31.12.2016:

Jana Ptáčková

David Berounský

Ludmila Málková

Jindřiška Vlčková

K 31. 12. 2016 mělo Dobré místo x zaměstnanců (na částečné úvazky)

NAŠI ČINNOST V ROCE 2016 PODPOŘILI:

Magistrát hlavního města Prahy, Úřad vlády ČR, Norské fondy a jednotliví dárci. Bez jejich podpory by byla naše činnost nemyslitelná. Děkujeme!

činnost v roce 2016

Do 30.6. jsme realizovali dva projekty (projekt Peer aktivity reg. č. CZ 11MGS/003 a projekt Informační aktivity k reformě psychiatrické péče reg. č. CZ 11MGS/004), díky dotacím z Programu Iniciativy v oblasti veřejného zdraví financovaného z Norských fondů.

Hlavní náplní projektu Peer aktivity byly tvůrčí díly, které spolek Dobré místo realizoval od dubna 2015 do konce června 2016. Ve spolupráci s Psychiatrickou nemocnicí Bohnice se realizovaly tři tvůrčí dílny: literární, publicistická a divadelní. Dílny byly zařazeny do nabídky aktivit pro pacienty PN Bohnice. Na realizaci dílen se jako lektoři podíleli peer pracovníci – lidé s vlastní zkušeností s duševním onemocněním. Proběhlo několik veřejných akcí jakožto prezentace těchto dílen.

Obsahem projektu Informační aktivity, který spolek Dobré místo realizoval od dubna 2015 do konce června 2016, bylo mapování problémů a potřeb lidí s vážným duševním onemocněním. Články o problémech současného stavu psychiatrické péče a rozhovory jak s lidmi, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním a s jejich rodinnými příslušníky, tak s odborníky z pomáhajících profesích jsme publikovali především na zdravotně sociálním portálu Lidé mezi lidmi. Řada článků vyšla také na portálech Helpnet a Bohnice bez hranic.lidmi. Řada článků vyšla také na portálech Helpnet a Bohnice bez hranic. Realizační tým projektu tvoří lidé, kteří sami prošli vážným duševním onemocněním. Šlo nám o to, aby lidé, kteří mají zkušenost s duševním onemocněním, pojmenovali problémy, které je nejvíce tíží, a mohli se vyjádřit k připravovaným změnám.

Za podpory Úřadu vlády ČR jsme v roce 2016 realizovali dva projekty: Organizačně administrativní zajištění a provoz občanského sdružení Dobré místo, které nám pomáhá zajistit chod naší kanceláře. Projekt na podporu zdravotně sociálního portálu Lidé mezi lidmi (www.lidemezilidmi.cz) nám umožňuje publikovat původní novinářskou i literární tvorbu a zveřejňovat příběhy lidí se zdravotním postižením.

Díky grantům od Magistrátu hlavního města Prahy jsme realizovali dva projekty: Informační agentura OZP – redakční práce lidí s handicapem a Peer klub. Projekt Informační agentura OZP řešil zaměstnání osob se zdravotním postižením jako redaktorů portálu, který upozorňuje na život, problémy a potřeby lidí se zdravotním postižením a informuje o zdravotně-sociální problematice. Základním posláním projektu Peer klub bylo vytvořit lidem s vážným duševním onemocněním bezpečný a inspirativní prostor pro vzájemnou komunikaci s nabídkou různorodých aktivit (výtvarných, pohybových, sportovních, kulturních, sebeobslužných). Peer klub se na konci května 2015 stěhoval z prostor v Bulharské ulici do nových prostor v PN Bohnice.

Finanční výkazy 2016

Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu k 31. 12. 2016 (v Kč)

Stav k poslednímu dni účetního období

Stav k poslednímu dni účetního období