Výroční zpráva 2017

Činnost v roce 2017

Finanční výkazy 2017

v roce 2017 mělo občanské sdružení Dobré místo nadále za cíl podporu lidí se zdravotním postižením, převážně lidí se zkušeností s duševním onemocněním. Díky grantům z Magistrátu hlavního města Prahy a Úřadu práce jsme mohli pokračovat v zaměstnávání redaktorů portálu Lidé mezi lidmi (www.lidemezilidmi.cz) a lektorů aktivit v Peer klubu. Zároveň jsme se věnovali hledání nových grantových výzev a vytváření nových projektů, abychom mohli vytvořit nová pracovní místa, jejichž počet jsme museli s ukončením projektů realizovaných z Norských fondů snížit, a zároveň, abychom pokračovali v přispívání k reformně psychiatrické péče v ČR.

V Praze dne 10.1.2018

Orgány spolku k 31.12.2017:

Jana Ptáčková

David Berounský

Ludmila Málková

Jindřiška Vlčková

K 31. 12. 2017 mělo Dobré místo x zaměstnanců (na částečné úvazky)

2017 Období bez většího projektu, ale díky Úřadu práce a Magistrátu hlavního města Prahy jsme mohli nadále zaměstnávat omezený počet osob se zdravotním postižením jakožto lektorů peer klubu a redaktorů portálu Lidé mezi lidmi (www.lidemezilidmi.cz). Díky grantu Úřadu vlády ČR nám bylo umožněno vydat soubor článků dříve publikovaných na webu Lidé mezi lidmi v knižní podobě. Jedná se o knihu s názvem Úzkost na talíři s texty jedné z redaktorů webu, Kateřiny Málkové.

NAŠI ČINNOST V ROCE 2017 PODPOŘILI:

Magistrát hlavního města Prahy, Úřad vlády ČR a jednotliví dárci. Bez jejich podpory by byla naše činnost nemyslitelná. Děkujeme!

činnost v roce 2017

Za podpory Úřadu vlády ČR jsme v roce 2016 realizovali tři projekty: Organizačně administrativní zajištění a provoz občanského sdružení Dobré místo, které nám pomáhá zajistit chod naší kanceláře. Projekt na podporu zdravotně sociálního portálu Lidé mezi lidmi (www.lidemezilidmi.cz) nám umožňuje publikovat původní novinářskou i literární tvorbu a zveřejňovat příběhy lidí se zdravotním postižením. Kromě toho jsme mohli vydat knižně výbor článků z webu Lidé mezi lidmi s názvem Úzkost na talíři.

Díky grantům od Magistrátu hlavního města Prahy jsme realizovali dva projekty: Informační agentura OZP – redakční práce lidí s handicapem a Peer klub. Projekt Informační agentura OZP řešil zaměstnání osob se zdravotním postižením jako redaktorů portálu, který upozorňuje na život, problémy a potřeby lidí se zdravotním postižením a informuje o zdravotně-sociální problematice. Základním posláním projektu Peer klub bylo vytvořit lidem s vážným duševním onemocněním bezpečný a inspirativní prostor pro vzájemnou komunikaci s nabídkou různorodých aktivit (výtvarných, pohybových, sportovních, kulturních, sebeobslužných). Peer klub se na konci května 2015 stěhoval z prostor v Bulharské ulici do nových prostor v PN Bohnice.

Finanční výkazy 2017

Rozvaha ve zjednodušeném rozsahu k 31. 12. 2017 (v Kč)

Stav k poslednímu dni účetního období

Stav k poslednímu dni účetního období